Page 81 - GREC14N_CHQ_04
P. 81
CHQ
TASTES OF
GREEK HISTORY
Today’s ancient recipes are
based on written references
that describe the method of
preparation of many dishes.
The lack of information on the
Having a significant background in sociology and archaeology and with great dosage and, the extinction of
interest of tastes of the past, Marianna Kavroulaki who is dedicated to the creation of many raw materials such as herbs
History of Greek Food is the soul of Greek Culinary History & Cooking Adventures. and vegetables of the period,
have turned the recipes into
Marianna Kavroulaki has undertaken to bring us closer to the famous and well- personal interpretations based
known diet of the Ancient Greeks. The seminar begins by introducing you to the on the principles of experimental
history of society and gastronomy of a certain period and continues with food and archaeology.
beverage-tasting. Going from theory to practice, you will prepare a series of recipes Get acquainted with the culinary
with ingredients closest to the ones mentioned by the ancient authors and closest to the skills of the ancient people, the
history of the ingredients used
ancient botanical research. You will see your concoctions cooked in ancient pot replicas, in ancient kitchens and discover
such as a furnace, a wood-fired oven, open fires, hot stones and ashes, and of course what has been contributed
after each seminar, you will be able to savor the delicacies that you have prepared. to their development. Trade,
politics, and fashion have
By successfully combining cooking with history, the seminars introduce to the local determined the evolution of
people unfamiliar tastes of their regional cuisine, while visitors from afar are fascinated nutrition in the social upper-
when they discover common aspects of ancient Greek gastronomy with the cooking scale groups from the Hellenistic
of other different civilizations. Like every teacher, Marianna Kavroulaki loves what period onwards. Οι αρχαίες
she does and enjoys enhancing the exchange of knowledge and ideas and reinforces «συνταγές» που υπάρχουν μέχρι
σήμερα βασίζονται σε γραπτές
people’s love for ancient Greek history. Με σημαντικές κοινωνιολογικές και πηγές που περιγράφουν τον
αρχαιολογικές σπουδές και μεγάλο ενδιαφέρον για τις γεύσεις του παρελθόντος, τρόπο παρασκευής πολλών
η Μαριάννα Καβρουλάκη –βαθιά αφοσιωμένη στο δημιούργημά της History of εδεσμάτων, όμως η έλλειψη
Greek Food– είναι η ψυχή του Greek Culinary History & Cooking Adventures, πληροφοριών σχετικά με τις
δοσολογίες και η εξαφάνιση
αναλαμβάνοντας να σας φέρει πιο κοντά στους –ξακουστούς για την καλή διατροφή πολλών πρώτων υλών της
τους– αρχαίους Έλληνες. Το σεμινάριο αρχίζει εισάγοντάς σας στην ιστορία της εποχής, όπως βότανα και
κοινωνίας και της γαστρονομίας της περιόδου που εξετάζεται και συνεχίζεται λαχανικά, τις μετατρέπει
με τη γευσιγνωσία τροφίμων και ροφημάτων, ενώ περνώντας από τη θεωρία ουσιαστικά σε προσωπικές
ερμηνείες, βασισμένες στις
στην πράξη θα παρασκευάσετε μια σειρά συνταγών, με υλικά όσο το δυνατόν αρχές της πειραματικής
πιο πιστά σε αυτά που αναφέρουν αρχαίοι συγγραφείς και αρχαιοβοτανολογικές αρχαιολογίας. Γνωρίστε τις
έρευνες. Θα δείτε τις παρασκευές σας να ψήνονται σε αντίγραφα αρχαίων σκευών, μαγειρικές δεξιότητες των
αρχαίων, την ιστορία των
όπως κλίβανο, ξυλόφουρνο, ανοιχτή φωτιά, καυτές πέτρες και στάχτη, ενώ κάθε υλικών που χρησιμοποιούνταν
μάθημα ολοκληρώνεται φυσικά μ’ ένα λουκούλλειο γεύμα από τα εδέσματα που στις αρχαίες κουζίνες και
έχετε ετοιμάσει. Δένοντας εύστοχα τη μαγειρική με την ιστορία, τα σεμινάρια ανακαλύψτε όσα συνέβαλαν
παρουσιάζουν στους ντόπιους άγνωστες καταβολές της τοπικής τους κουζίνας, στην εξέλιξή τους, όπως το
ενώ οι πιο μακρινοί επισκέπτες γοητεύονται εμπόριο, η πολιτική και η μόδα,
που καθόρισε την εξέλιξη
να ανακαλύπτουν κοινούς τόπους της αρχαίας της διατροφής ανώτερων
INSPIRATIONAL ελληνικής γαστρονομίας με τη μαγειρική κοινωνικών ομάδων από την
COOKERY COURSES, διαφορετικών πολιτισμών. Και όπως κάθε Ελληνιστική περίοδο και μετά.
FOR FOOD AND «δάσκαλος» που αγαπά αυτό που κάνει, η
Μαριάννα Καβρουλάκη χαίρεται να δίνει το
HISTORY LOVERS έναυσμα για την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών
ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ και να ενισχύει την αγάπη των ανθρώπων για την
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ αρχαία ελληνική ιστορία.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ Greek Culinary History & Cooking Adventures
ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ by Mariana Kavroulaki
ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ historyofgreekfood.weebly.com
ΙΣΤΟΡΙΑΣ / historyofgreekfood.wordpress.com,
+30 6907552349
81