Page 81 - GREC14N_CHQ_04
P. 81

CHQ



                                                                               TASTES OF
                                                                            GREEK HISTORY

                                                                             Today’s ancient recipes are
                                                                            based on written references
                                                                            that describe the method of
                                                                            preparation of many dishes.
                                                                           The lack of information on the
             Having a significant background in sociology and archaeology and with great   dosage and, the extinction of
             interest of tastes of the past, Marianna Kavroulaki who is dedicated to the creation of   many raw materials such as herbs
             History of Greek Food is the soul of Greek Culinary History & Cooking Adventures.   and vegetables of the period,
                                                                            have turned the recipes into
             Marianna Kavroulaki has undertaken to bring us closer to the famous and well-   personal interpretations based
             known diet of the Ancient Greeks. The seminar begins by introducing you to the   on the principles of experimental
             history of society and gastronomy of a certain period and continues with food and   archaeology.
             beverage-tasting. Going from theory to practice, you will prepare a series of recipes   Get acquainted with the culinary
             with ingredients closest to the ones mentioned by the ancient authors and closest to the   skills of the ancient people, the
                                                                           history of the ingredients used
             ancient botanical research. You will see your concoctions cooked in ancient pot replicas,   in ancient kitchens and discover
             such as a furnace, a wood-fired oven, open fires, hot stones and ashes, and of course   what has been contributed
             after each seminar, you will be able to savor the delicacies that you have prepared.   to their development. Trade,
                                                                             politics, and fashion have
             By successfully combining cooking with history, the seminars introduce to the local   determined the evolution of
             people unfamiliar tastes of their regional cuisine, while visitors from afar are fascinated   nutrition in the social upper-
             when they discover common aspects of ancient Greek gastronomy with the cooking   scale groups from the Hellenistic
             of other different civilizations. Like every teacher, Marianna Kavroulaki loves what   period onwards. Οι αρχαίες
             she does and enjoys enhancing the exchange of knowledge and ideas and reinforces   «συνταγές» που υπάρχουν μέχρι
                                                                           σήμερα βασίζονται σε γραπτές
             people’s love for ancient Greek history. Με σημαντικές κοινωνιολογικές και   πηγές που περιγράφουν τον
             αρχαιολογικές σπουδές και μεγάλο ενδιαφέρον για τις γεύσεις του παρελθόντος,   τρόπο παρασκευής πολλών
             η Μαριάννα Καβρουλάκη –βαθιά αφοσιωμένη στο δημιούργημά της History of   εδεσμάτων, όμως η έλλειψη
             Greek Food– είναι η ψυχή του Greek Culinary History & Cooking Adventures,   πληροφοριών σχετικά με τις
                                                                            δοσολογίες και η εξαφάνιση
             αναλαμβάνοντας να σας φέρει πιο κοντά στους –ξακουστούς για την καλή διατροφή   πολλών πρώτων υλών της
             τους– αρχαίους Έλληνες. Το σεμινάριο αρχίζει εισάγοντάς σας στην ιστορία της   εποχής, όπως βότανα και
             κοινωνίας και της γαστρονομίας της περιόδου που εξετάζεται και συνεχίζεται   λαχανικά, τις μετατρέπει
             με τη γευσιγνωσία τροφίμων και ροφημάτων, ενώ περνώντας από τη θεωρία   ουσιαστικά σε προσωπικές
                                                                            ερμηνείες, βασισμένες στις
             στην πράξη θα παρασκευάσετε μια σειρά συνταγών, με υλικά όσο το δυνατόν   αρχές της πειραματικής
             πιο πιστά σε αυτά που αναφέρουν αρχαίοι συγγραφείς και αρχαιοβοτανολογικές   αρχαιολογίας. Γνωρίστε τις
             έρευνες. Θα δείτε τις παρασκευές σας να ψήνονται σε αντίγραφα αρχαίων σκευών,   μαγειρικές δεξιότητες των
                                                                             αρχαίων, την ιστορία των
             όπως κλίβανο, ξυλόφουρνο, ανοιχτή φωτιά, καυτές πέτρες και στάχτη, ενώ κάθε   υλικών που χρησιμοποιούνταν
             μάθημα ολοκληρώνεται φυσικά μ’ ένα λουκούλλειο γεύμα από τα εδέσματα που   στις αρχαίες κουζίνες και
             έχετε ετοιμάσει. Δένοντας εύστοχα τη μαγειρική με την ιστορία, τα σεμινάρια   ανακαλύψτε όσα συνέβαλαν
             παρουσιάζουν στους ντόπιους άγνωστες καταβολές της τοπικής τους κουζίνας,   στην εξέλιξή τους, όπως το
                                    ενώ οι πιο μακρινοί επισκέπτες γοητεύονται   εμπόριο, η πολιτική και η μόδα,
                                                                            που καθόρισε την εξέλιξη
                                    να ανακαλύπτουν κοινούς τόπους της αρχαίας   της διατροφής ανώτερων
             INSPIRATIONAL          ελληνικής γαστρονομίας με τη μαγειρική   κοινωνικών ομάδων από την
        COOKERY COURSES,            διαφορετικών πολιτισμών. Και όπως κάθε   Ελληνιστική περίοδο και μετά.
              FOR FOOD AND          «δάσκαλος» που αγαπά αυτό που κάνει, η
                                    Μαριάννα Καβρουλάκη χαίρεται να δίνει το
            HISTORY LOVERS          έναυσμα για την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών
             ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ            και να ενισχύει την αγάπη των ανθρώπων για την
                  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ         αρχαία ελληνική ιστορία.
             ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ         Greek Culinary History & Cooking Adventures
                ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ         by Mariana Kavroulaki
          ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ           historyofgreekfood.weebly.com
                     ΙΣΤΟΡΙΑΣ       / historyofgreekfood.wordpress.com,
                                    +30 6907552349


                                                                                              81
   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86