Page 104 - GREC14N_CHQ_02
P. 104

Foodism | Restaurants





         Salis
                                                     Gramvoussa Restaurant
                                                     At the Gramvoussa peninsula, this restaurant strictly follows
                                                     the rules of the Cretan dietary customs. Using recipes that
                                                     are dated to the early 18th century and some of Crete’s finest
                                                     products, all of the menu’s ideas end up being good old
                                                     homemade traditional food. Στη χερσόνησο της Γραμβούσας,
                                                     το εστιατόριο υπηρετεί πιστά τους κανόνες της κρητικής
                                                     διατροφής. Με συνταγές που χρονολογούνται στις αρχές
                                                     του 18ου αιώνα και τα πιο αγνά υλικά της κρητικής γης, όλες
                                                     οι προτάσεις του καταλόγου καταλήγουν σε καλό, σπιτικό,
                                                     παραδοσιακό φαγητό. 1 Emmanouil Deiktaki Str., Kaliviani,
                                                     Kissamos, +30 28220 22707, gramvousarestaurant.com
                                                     Kouzina e.p.e.
                                                     Ηomemade tastes with a twist. Dishes like chicken with
                                                     molasses, gorgonzola burger, Chania-style borek and “imam”
                                                     eggplant casserole, all made by Despina, the landlady. Σπιτικές
                                                     προτάσεις με διαφορετική νότα από τα χέρια της κυρίας
                                                     Δέσποινας. 25 Daskalogianni Str.,  +30 28210 42391
                                                     Kritamon Wine Βar Restaurant
                                                     A new approach to gourmet dining and wine tasting. Its menu
                                                     is based on Cretan cuisine with creative influences and on
                                                     fresh products. Nέα προσέγγιση στο γκουρμέ φαγητό και την
                                                     οινογευσία. Το μενού του βασίζεται στην κρητική κουζίνα με
                                                     δημιουργικές επιρροές και στα φρέσκα τοπικά προϊόντα.
                                                     38 Kondilaki Str.,  +30 28211 11427
                                                     Levantes
                                                     Creative Cretan cuisine that highlights the uniqueness of
                                                     Cretan food through the culinary creations by executive
                                                     chef Nikos Kamitsos, as he combines tradition and modern
                                                     cuisine in a way that respects the island’s products, tastes,
                                                     flavours and aromas. Δημιουργική κουζίνα που αναδεικνύει
                                                     τη μοναδικότητα της κρητικής διατροφής μέσα από τις
                                                     γαστρονομικές δημιουργίες του executive chef Νίκου
                                                     Καμίτσου, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη
                                                     κουζίνα. Kavros Apokoronou, Georgioupolis, +30 28250 62550,
                                                     anemosresort.com

                                                     Leventis
                                                     Inspired by their grandmother’s recipes, two siblings offer
                                                     some quite rare tastes from the Cretan villages, such as
                                                     kremidokaltsouna, beans with pasta and octopus with bryonies.
                                                     Με έμπνευση την κουζίνα της γιαγιάς τους, δύο αδέρφια
                                                     προσφέρουν σπάνιες γεύσεις των κρητικών χωριών, όπως
                                                     κρεμμυδοκάλτσουνα, φασόλια με μακαρόνια και χταπόδι με
                                                     οβριές. Ano Stalos, +30 28210 68155, leventis-tavern.com
                                                     Mashup Restaurant Cafe Bar
                                                     The new gastronomic talk of the town is exactly what its
                Ginger Concept                       name implies: “The mixture of non-similar ingredients   Viki Tsatsampa
                                                     for the creation of an excellent result in music, arts and
                                                     –regarding Mashup– gastronomy”. Η νέα γαστρονομική

        104   GREC14N   S/W 2018-19
   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109