Page 112 - GREC14N_CHQ_02
P. 112
Foodism | Restaurants
Mon.Es
Mple
Zepos Elia
Since 1961, Zepos offers authentic Cretan recipes that are made Delightful dishes that are based on traditional Cretan – but
with respect to tradition and fine quality ingredients, such as not merely – cuisine, exclusively made of local products.
fresh fish, local cheese and handmade bread. Homemade food The beautiful view, the interesting decoration and the
here is ideally served along with a choice of local free flow wine friendly staff are among Elia’s extras. Νόστιμα πιάτα,
from Zepos’s own vineyards. Αυθεντικές κρητικές συνταγές, βασισμένα στην κρητική παραδοσιακή κουζίνα και όχι
φτιαγμένες με σεβασμό στην παράδοση και εξαιρετικές μόνο, φτιαγμένα αποκλειστικά με τοπικά προϊόντα. Στα
πρώτες ύλες, συνοδεία τοπικού χύμα κρασιού από τους συν του εστιατορίου η ωραία θέα, η ιδιαίτερη διακόσμηση
ιδιόκτητους αμπελώνες. Old Harbor, +30 28210 94100 και το φιλικό προσωπικό. Sellia, Plakias Rethymnou,
+30 28320 36002
RETHYMNO
Αlekos Prima Plora
Ιn the kitchen of Sifis Frangiadakis, all the daily specials vary With its beautiful view to the Venetian Fortezza, this
according to season and ingredient availability. Στην κουζίνα restaurant pays a tribute to the traditional Cretan
του Σήφη Φραγκιαδάκη, τα πιάτα ημέρας αλλάζουν ανάλογα cuisine with fine quality biological products and free
με την εποχή και τις πρώτες ύλες. Armenoi Rethymnou, range livestock meat. Με θέα την ενετική Φορτέτζα,
+30 28310 41185 το εστιατόριο αναδεικνύει την παραδοσιακή κρητική
κουζίνα με αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες και κρέας από
Avli ζώα ελευθέρας βοσκής. 4 Αkrotiriou Str., Rethymno Town,
In a Venetian mansion from the 1600s, a team of young people +30 28310 56990, primaplora.gr
combine ingredients and memories, presenting the history of
Cretan cuisine through interesting gastronomic creations. Avli’s 1600 Raki Ba Raki
cellar is one of Greece’s largest, including more than 460 wine Cretan new age raki house in the Rethymnon Old Town,
labels. Στο βενετσιάνικο αρχοντικό του 1600, η ιστορία της with an open-air kitchen, a shop window full of delis
κρητικής κουζίνας περνά μέσα από ιδιαίτερες γαστρονομικές and a menu that causes you serious dilemmas. Κρητικό
δημιουργίες. Το κελλάρι του εστιατορίου, από τα μεγαλύτερα ρακάδικο νέας εποχής στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου,
στην Ελλάδα, έχει περισσότερες από 460 ετικέτες κρασιού. με οpen-air κουζίνα, γυάλινη βιτρίνα με deli προϊόντα και
Xanthoudidou 22 & Radamanthios, Rethymno, +30 28310 μενού με νόστιμους μεζέδες που σε βάζουν σε δίλημμα.
58250/26213, avli.gr 17 Αrabatzoglou Str., Rethymno Town, +30 22831 058250
112 GREC14N S/W 2018-19