Page 112 - GREC14N_CHQ_02
P. 112

Foodism | Restaurants
                                         Mon.Es































                                                       Mple


        Zepos                                        Elia
        Since 1961, Zepos offers authentic Cretan recipes that are made   Delightful dishes that are based on traditional Cretan – but
        with respect to tradition and fine quality ingredients, such as   not merely – cuisine, exclusively made of local products.
        fresh fish, local cheese and handmade bread. Homemade food   The beautiful view, the interesting decoration and the
        here is ideally served along with a choice of local free flow wine   friendly staff are among Elia’s extras. Νόστιμα πιάτα,
        from Zepos’s own vineyards. Αυθεντικές κρητικές συνταγές,   βασισμένα στην κρητική παραδοσιακή κουζίνα και όχι
        φτιαγμένες με σεβασμό στην παράδοση και εξαιρετικές   μόνο, φτιαγμένα αποκλειστικά με τοπικά προϊόντα. Στα
        πρώτες ύλες, συνοδεία τοπικού χύμα κρασιού από τους   συν του εστιατορίου η ωραία θέα, η ιδιαίτερη διακόσμηση
        ιδιόκτητους αμπελώνες. Old Harbor, +30 28210 94100  και το φιλικό προσωπικό. Sellia, Plakias Rethymnou,
                                                     +30 28320 36002
        RETHYMNO
        Αlekos                                       Prima Plora
        Ιn the kitchen of Sifis Frangiadakis, all the daily specials vary   With its beautiful view to the Venetian Fortezza, this
        according to season and ingredient availability. Στην κουζίνα   restaurant pays a tribute to the traditional Cretan
        του Σήφη Φραγκιαδάκη, τα πιάτα ημέρας αλλάζουν ανάλογα   cuisine with fine quality biological products and free
        με την εποχή και τις πρώτες ύλες. Armenoi Rethymnou,    range livestock meat. Με θέα την ενετική Φορτέτζα,
        +30 28310 41185                              το εστιατόριο αναδεικνύει την παραδοσιακή κρητική
                                                     κουζίνα με αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες και κρέας από
        Avli                                         ζώα ελευθέρας βοσκής. 4 Αkrotiriou Str., Rethymno Town,
        In a Venetian mansion from the 1600s, a team of young people   +30 28310 56990, primaplora.gr
        combine ingredients and memories, presenting the history of
        Cretan cuisine through interesting gastronomic creations. Avli’s   1600 Raki Ba Raki
        cellar is one of Greece’s largest, including more than 460 wine   Cretan new age raki house in the Rethymnon Old Town,
        labels. Στο βενετσιάνικο αρχοντικό του 1600, η ιστορία της   with an open-air kitchen, a shop window full of delis
        κρητικής κουζίνας περνά μέσα από ιδιαίτερες γαστρονομικές   and a menu that causes you serious dilemmas. Κρητικό
        δημιουργίες. Το κελλάρι του εστιατορίου, από τα μεγαλύτερα   ρακάδικο νέας εποχής στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου,
        στην Ελλάδα, έχει περισσότερες από 460 ετικέτες κρασιού.   με οpen-air κουζίνα, γυάλινη βιτρίνα με deli προϊόντα και
        Xanthoudidou 22 & Radamanthios, Rethymno, +30 28310   μενού με νόστιμους μεζέδες που σε βάζουν σε δίλημμα.
        58250/26213, avli.gr                         17 Αrabatzoglou Str., Rethymno Town, +30 22831 058250

        112   GREC14N   S/W 2018-19
   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117