Page 63 - GREC14N_CHQ_05
P. 63
CHQ
To Pigadi tou Tourkou
whether in the stone oven or in the frying pan. Στεγασμένη
σε ένα κτίριο του 1905, η παραδοσιακή ταβέρνα σερβίρει
πιάτα, μαγειρεμένα αποκλειστικά με παρθένο ελαιόλαδο,
σε πέτρινο φούρνο ή στο τηγάνι.
Vamos Apokoronou, +30 6982303526
Throumpi sti Ladokolla
The menu’s recommendations include finger food that is
based on meat, well-grilled steaks, juicy spare ribs, as well
as many of its chef’s inspired creations. Στο μενού του
πρωταγωνιστούν μεζεδάκια με βάση το κρέας, καλοψημένα
μπριζολάκια, ζουμερά spare ribs αλλά και εμπνευσμένες
δημιουργίες του σεφ. Chatzimichali Ntaliani Str., Chania
Town, +30 28210 28175
To Pigadi tou Tourkou
Authentic Oriental dishes from Morocco, Egypt and Lebanon.
Try hummus with fresh butter, smoked baba ganoush, lahm
bi ajin, mint tea and homemade cheesecake. Aυθεντικές
γεύσεις από Μαρόκο, Αίγυπτο και Λίβανο. Δοκιμάστε
χούμους, καπνιστό μπαμπαγκανούς, λαχμά μπι αζίν και
σπιτικό cheesecake. 1-3 Kallinikou Sarpaki, +30 28210 54547,
28210 87924
Zepos
Since 1961, Zepos offers authentic Cretan recipes that are κουζίνα και όχι μόνο, φτιαγμένα αποκλειστικά με τοπικά
made with respect to tradition and fine quality ingredients, προϊόντα. Sellia, Plakias Rethymnou, +30 28320 36002
such as fresh fish, local cheese and handmade bread.
Αυθεντικές κρητικές συνταγές, φτιαγμένες με σεβασμό Lemonokipos
στην παράδοση και με εξαιρετικές πρώτες ύλες. At the Οld Τown of Rethymno, the restaurant is inspired
Old Harbor, +30 28210 94100 by the Greek culinary tradition. Taste dishes from daily
fresh, local ingredients, accompanied by Greek wines in the
RETHYMNO wonderful garden. Στην Παλιά Πόλη, σε έναν υπέροχο
Αlekos κήπο, το εστιατόριο εμπνέεται από την ελληνική
Ιn the kitchen of Sifis Frangiadakis, all the daily specials vary γαστρονομική παράδοση και τα φρέσκα, ντόπια υλικά.
according to season and ingredient availability. Στην κουζίνα 100 Ethnikis Antistaseos Str., Old Town, +30 28310 57087
του Σήφη Φραγκιαδάκη, τα πιάτα ημέρας αλλάζουν
ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες. Prima Plora
Armenoi Rethymnou, +30 28310 41185 With its beautiful view to the Venetian Fortezza, this
restaurant pays a tribute to the traditional Cretan cuisine
Avli with fine quality biological products and free range livestock
In a Venetian mansion from the 1600s, a team of young meat. Με θέα την ενετική Φορτέτζα, το εστιατόριο
people combine ingredients and memories, presenting the αναδεικνύει την παραδοσιακή κρητική κουζίνα με αγνές,
history of Cretan cuisine through interesting gastronomic βιολογικές πρώτες ύλες και κρέας από ζώα ελευθέρας
creations. Avli’s cellar is one of Greece’s largest, including βοσκής. 4 Αkrotiriou Str., Rethymno Town, +30 28310 56990,
more than 460 wine labels. Στο βενετσιάνικο αρχοντικό του primaplora.gr
1600, η ιστορία της κρητικής κουζίνας περνά μέσα από
ιδιαίτερες γαστρονομικές δημιουργίες. Στο κελλάρι του έχει 1600 Raki Ba Raki
περισσότερες από 460 ετικέτες κρασιού. Xanthoudidou 22 & Cretan new age raki house in the Rethymnon Old Town,
Radamanthios, Rethymno, +30 28310 58250/26213, avli.gr with an open-air kitchen, a shop window full of delis and a
menu that causes you serious dilemmas. Κρητικό ρακάδικο
Elia νέας εποχής στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, με οpen-air
Delightful dishes that are based on traditional Cretan – but κουζίνα, γυάλινη βιτρίνα με deli προϊόντα και μενού με
not merely – cuisine, exclusively made of local products. νόστιμους μεζέδες που σε βάζουν σε δίλημμα.
Νόστιμα πιάτα, βασισμένα στην παραδοσιακή κρητική 17 Αrabatzoglou Str., Rethymnon Old Town, +30 28310 58250
63
63