Page 118 - GREC14N_CHQ_01
P. 118
Foodism | Ask the expert
Gramvoussa Restaurant
Porofarago Tavern
THERISSOS melting juicy pork baked in the wood gourmand like you? Ένα μαγαζί με
This village is a must for the meat stove, wrapped in baking paper, and γούστο και φτιαγμένο με μεράκι
aficionados. As a matter of fact, I believe the amazing kohilopetalida (clams and στη Βάθη Κισσάμου. Ο Αντώνης
that this is the Mecca of great quality limpets stew)! Can’t wait to go back! Γιαννακάκης, ιδιοκτήτης αυτού του
meat, with excellent family taverns Στη Ν.Δ. Κρήτη υπάρχει ένα χωριό, μικρού παραδείσου, έχει συγκεντρώσει
where you can taste the original Crete. τα Λιβάδια. Τυχαία βρέθηκα εκεί, στην όλα τα κρητικά γαστρονομικά
Make sure to taste the stamnagathi περιπέτεια επιστροφής μιας εκδρομής διαμαντάκια, για να τα πάρετε μαζί σας
green fricassee and the marathopita που ξεκινούσε από το Ελαφονήσι, με στο ταξίδι της επιστροφής. Ό,τι πρέπει
pie. Κάθε κρεατοφάγος που σέβεται σκοπό να δούμε τα δυτικά παράλια για έναν ψαγμένο, καλοφαγά, ταξιδιώτη!
τον εαυτό του πρέπει να επισκεφθεί των Χανίων. Ε, δεν θα πιστέψετε σε ένα
το χωριό έστω και μια φορά στη ζωή τραπέζι που πέσαμε! Κουνέλι γεμιστό GRAMVOUSSA RESTAURANT
του. Προσωπικά τη θεωρώ τη Μέκκα με μυζήθρα, χοιρινό που λιώνει στη Traditional Cretan cuisine is served
του καλού κρέατος, με εξαιρετικές λαδόκολλα στον ξυλόφουρνο και here too. Taste “Grandpa’s salad”
οικογενειακές ταβέρνες, όπου θα κοχυλοπετάλιδα! Καλά που έγραψα with olives, greens, carob honey and
γευτείτε τη νοστιμιά της κρητικής γης. το άρθρο, θυμήθηκα ότι πρέπει να sea salt, staka heavy cream with eggs,
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε φρικασέ ξαναχαθώ σύντομα! stuffed artichokes, kreatotourta meat
με σταμναγκάθι και μαραθόπιτα. pie, fried potatoes with graviera cheese,
TO PANTOPOLION pork knuckle baked on vine stocks,
GIALITES TAVERN This little paradise in the middle of and local pasta with a variety of Cretan
Livadia is a village in southwestern Crete, Vathi, Kissamos, is made with great cheese. Παραδοσιακή κρητική κουζίνα.
where I found myself on the back from taste and attention to detail. Antonis Δοκιμάστε τη σαλάτα του παππού,
Elafonissi, after an excursion to the Yannakakis, the owner, has collected με βολβούς, χαρουπόμελο, ελιές και
western coast of the island. You won’t all Cretan gastro gems for you to take χοντρό αλάτι, στάκα με αυγά, καρδιά
believe the dishes you will find there! with on your way back home. Is there αγκινάρας γεμιστή, κρεατότουρτα,
Stuffed rabbit with mizithra cheese, anything better for a well-travelled τηγανητές πατάτες με γραβιέρα,
118 GREC14N 2018