Page 118 - GREC14N_CHQ_01
P. 118

Foodism | Ask the expert


















         Gramvoussa Restaurant

         Porofarago Tavern


















        THERISSOS                     melting juicy pork baked in the wood   gourmand like you? Ένα μαγαζί με
        This village is a must for the meat   stove, wrapped in baking paper, and   γούστο και φτιαγμένο με μεράκι
        aficionados. As a matter of fact, I believe   the amazing kohilopetalida (clams and   στη Βάθη Κισσάμου. Ο Αντώνης
        that this is the Mecca of great quality   limpets stew)! Can’t wait to go back!   Γιαννακάκης, ιδιοκτήτης αυτού του
        meat, with excellent family taverns   Στη Ν.Δ. Κρήτη υπάρχει ένα χωριό,   μικρού παραδείσου, έχει συγκεντρώσει
        where you can taste the original Crete.   τα Λιβάδια. Τυχαία βρέθηκα εκεί, στην   όλα τα κρητικά γαστρονομικά
        Make sure to taste the stamnagathi   περιπέτεια επιστροφής μιας εκδρομής   διαμαντάκια, για να τα πάρετε μαζί σας
        green fricassee and the marathopita   που ξεκινούσε από το Ελαφονήσι, με   στο ταξίδι της επιστροφής. Ό,τι πρέπει
        pie. Κάθε κρεατοφάγος που σέβεται   σκοπό να δούμε τα δυτικά παράλια   για έναν ψαγμένο, καλοφαγά, ταξιδιώτη!
        τον εαυτό του πρέπει να επισκεφθεί   των Χανίων. Ε, δεν θα πιστέψετε σε ένα
        το χωριό έστω και μια φορά στη ζωή   τραπέζι που πέσαμε! Κουνέλι γεμιστό   GRAMVOUSSA RESTAURANT
        του. Προσωπικά τη θεωρώ τη Μέκκα   με μυζήθρα, χοιρινό που λιώνει στη   Traditional Cretan cuisine is served
        του καλού κρέατος, με εξαιρετικές   λαδόκολλα στον ξυλόφουρνο και   here too. Taste “Grandpa’s salad”
        οικογενειακές ταβέρνες, όπου θα   κοχυλοπετάλιδα! Καλά που έγραψα   with olives, greens, carob honey and
        γευτείτε τη νοστιμιά της κρητικής γης.   το άρθρο, θυμήθηκα ότι πρέπει να   sea salt, staka heavy cream with eggs,
        Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε φρικασέ   ξαναχαθώ σύντομα!      stuffed artichokes, kreatotourta meat
        με σταμναγκάθι και μαραθόπιτα.                              pie, fried potatoes with graviera cheese,
                                      TO PANTOPOLION                pork knuckle baked on vine stocks,
        GIALITES TAVERN               This little paradise in the middle of   and local pasta with a variety of Cretan
        Livadia is a village in southwestern Crete,   Vathi, Kissamos, is made with great   cheese. Παραδοσιακή κρητική κουζίνα.
        where I found myself on the back from   taste and attention to detail. Antonis   Δοκιμάστε τη σαλάτα του παππού,
        Elafonissi, after an excursion to the   Yannakakis, the owner, has collected   με βολβούς, χαρουπόμελο, ελιές και
        western coast of the island. You won’t   all Cretan gastro gems for you to take   χοντρό αλάτι, στάκα με αυγά, καρδιά
        believe the dishes you will find there!   with on your way back home. Is there   αγκινάρας γεμιστή, κρεατότουρτα,
        Stuffed rabbit with mizithra cheese,   anything better for a well-travelled   τηγανητές πατάτες με γραβιέρα,

        118   GREC14N   2018
   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123