Page 119 - GREC14N_CHQ_01
P. 119
CH
CHQQ
To Pantopolion
Argentina Fish Tavern
WHO IS WHO
Eva Parakentaki is a cook, presenter
of Mama Mia, a daily cook show on a
local Cretan channel (Nea Tileorassi
Kritis), a foodbloger (evaintasteland.
com), a food lover and a food
writer, a fine living and fine dining
enthusiast, a Cretan nature lover and
a proud ambassador of the Cretan
χοιρινό κότσι ψημένο στα κλήματα ξακουστή σφακιανόπιτά τους, που, gastronomic culture. She grew up in
και χυλοπίτες με κρητικά τυριά. μα τω Θεώ, νοστιμότερη δεν έχω the family’s pastry house, she would
study next to the bain marie on an
gramvousarestaurant.com φάει! Οι μουριές κρατούν σκιά inox workstation surrounded by the
σε μια βεράντα με θέα το Λιβυκό magic of chocolate, and she would
POROFARAGO TAVERN Πέλαγος που κόβει την ανάσα. spend Christmas Eve sleeping on
At the entrance of the Imbros Gorge, powder sugar sacks, as the holiday
this traditional tavern looks like the ARGENTINA FISH TAVERN rush would not allow the family to be
guard of this gate! Porofarago is This fish tavern has been serving anywhere else.
Η Εύα Παρακεντάκη είναι μαγείρισ-
frequented by locals who want to taste dreamy fish dishes in the small, σα, παρουσιάστρια της καθημερινής
authentic dishes of the Sfakia region, picturesque village of Kolymbari. εκπομπής μαγειρικής Mama Mia στη
such as cuttlefish with finocchio, All fish are always fresh here, and Νέα Τηλεόραση Κρήτης, food blogger,
“gamopilafo” risotto, the local lamb each one of the dishes served is a με το δικό της προσωπικό food blog
gardoumbakia, and of course their special treat for your palate. This (evaintasteland.com), food lover και
version of sfakianopita, the tastiest household feeling that surrounds food writer, κυνηγός της χαράς και του
I’ve ever had! Berry trees spread their you is really inspiring and the sea ευ ζην, ερωτευμένη με την κρητική φύ-
ση, τροφοσυλλέκτρια και παθιασμένη
shade on a veranda with view to the perch stew is a gastronomic idea that συνεχίστρια της κρητικής γαστρονομι-
Libyan Sea, where you can enjoy you will never forget! Στο μικρό, κής κουλτούρας. Μεγάλωσε στο ζαχα-
local food in a setting like no other. παραθαλάσσιο, γραφικό χωριουδάκι, ροπλαστείο της οικογένειας, διάβαζε
Στην είσοδο του Φαραγγιού της το Κολυμπάρι, εδώ και 28 χρόνια η δίπλα στο μπεν μαρί με τη μυρωδιά
Ίμπρου μας καλωσορίζει ο φύλακάς ψαροταβέρνα προσφέρει το ψάρι της σοκολάτας να την ξελιγώνει πάνω
σε έναν inox πάγκο και κοιμόταν τα
του! Μια παραδοσιακή ταβέρνα με των ονείρων σου. Όλα τα ψάρια Χριστούγεννα στα σακιά από ζάχαρη
αυθεντικές σφακιανές γεύσεις και είναι ολόφρεσκα και όλα τα πιάτα άχνη, γιατί τέτοια εποχή δεν προλάβαι-
στέκι των ντόπιων. Δοκιμάστε τις πεντανόστιμα. Η ατμόσφαιρα ναν να πάνε σπίτι.
σουπιές με μάραθο, το γαμοπίλαφο, σπιτική. Το πιάτο που πρέπει να
τα γαρδουμπάκια και βέβαια την δοκιμάσεις; Ροφός γιουβέτσι.
119