Page 119 - GREC14N_CHQ_01
P. 119

CH
                                                                                        CHQQ


         To Pantopolion















         Argentina Fish Tavern







                                                                           WHO IS WHO

                                                                      Eva Parakentaki is a cook, presenter
                                                                      of Mama Mia, a daily cook show on a
                                                                      local Cretan channel (Nea Tileorassi
                                                                      Kritis), a foodbloger (evaintasteland.
                                                                        com), a food lover and a food
                                                                       writer, a fine living and fine dining
                                                                      enthusiast, a Cretan nature lover and
                                                                       a proud ambassador of the Cretan
        χοιρινό κότσι ψημένο στα κλήματα   ξακουστή σφακιανόπιτά τους, που,   gastronomic culture. She grew up in
        και χυλοπίτες με κρητικά τυριά.   μα τω Θεώ, νοστιμότερη δεν έχω   the family’s pastry house, she would
                                                                       study next to the bain marie on an
        gramvousarestaurant.com     φάει! Οι μουριές κρατούν σκιά     inox workstation surrounded by the
                                    σε μια βεράντα με θέα το Λιβυκό    magic of chocolate, and she would
        POROFARAGO TAVERN           Πέλαγος που κόβει την ανάσα.       spend Christmas Eve sleeping on
        At the entrance of the Imbros Gorge,                           powder sugar sacks, as the holiday
        this traditional tavern looks like the   ARGENTINA FISH TAVERN  rush would not allow the family to be
        guard of this gate! Porofarago is   This fish tavern has been serving   anywhere else.
                                                                      Η Εύα Παρακεντάκη είναι μαγείρισ-
        frequented by locals who want to taste   dreamy fish dishes in the small,   σα, παρουσιάστρια της καθημερινής
        authentic dishes of the Sfakia region,   picturesque village of Kolymbari.   εκπομπής μαγειρικής Mama Mia στη
        such as cuttlefish with finocchio,   All fish are always fresh here, and   Νέα Τηλεόραση Κρήτης, food blogger,
        “gamopilafo” risotto, the local lamb   each one of the dishes served is a   με το δικό της προσωπικό food blog
        gardoumbakia, and of course their   special treat for your palate. This   (evaintasteland.com), food lover και
        version of sfakianopita, the tastiest   household feeling that surrounds   food writer, κυνηγός της χαράς και του
        I’ve ever had! Berry trees spread their   you is really inspiring and the sea   ευ ζην, ερωτευμένη με την κρητική φύ-
                                                                      ση, τροφοσυλλέκτρια και παθιασμένη
        shade on a veranda with view to the   perch stew is a gastronomic idea that   συνεχίστρια της κρητικής γαστρονομι-
        Libyan Sea, where you can enjoy   you will never forget! Στο μικρό,   κής κουλτούρας. Μεγάλωσε στο ζαχα-
        local food in a setting like no other.   παραθαλάσσιο, γραφικό χωριουδάκι,   ροπλαστείο της οικογένειας, διάβαζε
        Στην είσοδο του Φαραγγιού της   το Κολυμπάρι, εδώ και 28 χρόνια η   δίπλα στο μπεν μαρί με τη μυρωδιά
        Ίμπρου μας καλωσορίζει ο φύλακάς   ψαροταβέρνα προσφέρει το ψάρι   της σοκολάτας να την ξελιγώνει πάνω
                                                                      σε έναν inox πάγκο και κοιμόταν τα
        του! Μια παραδοσιακή ταβέρνα με   των ονείρων σου. Όλα τα ψάρια   Χριστούγεννα στα σακιά από ζάχαρη
        αυθεντικές σφακιανές γεύσεις και   είναι ολόφρεσκα και όλα τα πιάτα   άχνη, γιατί τέτοια εποχή δεν προλάβαι-
        στέκι των ντόπιων. Δοκιμάστε τις   πεντανόστιμα. Η ατμόσφαιρα       ναν να πάνε σπίτι.
        σουπιές με μάραθο, το γαμοπίλαφο,   σπιτική. Το πιάτο που πρέπει να
        τα γαρδουμπάκια και βέβαια την   δοκιμάσεις; Ροφός γιουβέτσι.

                                                                                              119
   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124