Page 134 - GREC14N_CHQ_01
P. 134

Foodism | Restaurants





         Salis
                                                     Glossitses
                                                     A different gastronomic idea at the old port, with biological
                                                     dishes, inspired tastes and beautiful view. The dishes are
                                                     strong reminders of the Cretan seafood tradition, with respect
                                                     and consideration of the modern dietary needs, redefining
                                                     the essence of Greek cosmopolitanism. Eμπνευσμένες
                                                     γαστρονομικές προτάσεις στο παλιό λιμάνι με ωραία θέα.
                                                     Το εστιατόριο κρατάει ζωντανό τον μεγάλο πλούτο της
                                                     θαλασσινής –κυρίως– κουζίνας, με τρόπο που γεφυρώνει
                                                     την κρητική οπτική και νότα με τις σύγχρονες διατροφικές
                                                     ανάγκες. 4 Akti Enoseos Str., +30 28210 59074
                                                     Gramvoussa Restaurant
                                                     At the Gramvousa peninsula, this restaurant strictly follows
                                                     the rules of the Cretan dietary customs. Using recipes that
                                                     are dated to the early 18th century and some of Crete’s
                                                     finest products, all of the menu’s ideas end up being
                                                     good old homemade traditional food. Στη χερσόνησο
                                                     της Γραμβούσας, το εστιατόριο υπηρετεί πιστά τους
                                                     κανόνες της κρητικής διατροφής. Με συνταγές που
                                                     χρονολογούνται στις αρχές του 18ου αιώνα και τα πιο αγνά
                                                     υλικά της κρητικής γης, όλες οι προτάσεις του καταλόγου
                                                     καταλήγουν σε καλό, σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό. 1
                                                     Emmanouil Deiktaki Str., Kaliviani, Kissamos, +30 28220 22707,
                                                     gramvousarestaurant.com

                                                     Kouzina e.p.e.
                Mon.Εs                               Ηomemade tastes with a twist. Surrender to dishes like
                                                     chicken with molasses, gorgonzola burger, Chania-style borek
                                                     and “imam” eggplant casserole, all made by Despina, the
                                                     landlady. Σπιτικές προτάσεις με διαφορετική νότα από τα
                                                     χέρια της κυρίας Δέσποινας. 25 Daskalogianni Str.,
                                                     +30 28210 42391

                                                     Kritamon Wine Βar Restaurant
                                                     A new approach to gourmet dining and wine tasting. Its
                                                     menu is based on Cretan cuisine with creative influences and
                                                     on fresh products. Nέα προσέγγιση στο γκουρμέ φαγητό
                                                     και την οινογευσία. Το μενού του βασίζεται στην κρητική
                                                     κουζίνα, με δημιουργικές επιρροές, και στα φρέσκα τοπικά
                                                     προϊόντα. 38 Kondilaki Str., +30 28211 11427

                                                     Levantes
                                                     Creative Cretan cuisine that highlights the uniqueness of
                                                     Cretan food through the culinary creations by executive
                                                     chef Nikos Kamitsos, as he combines tradition and modern
                                                     cuisine in a way that respects the island’s products, tastes,
                                                     flavours and aromas. Δημιουργική κουζίνα που αναδεικνύει
                                                     τη μοναδικότητα της κρητικής διατροφής μέσα από τις
                                                     γαστρονομικές δημιουργίες του executive chef Νίκου
                                                     Καμίτσου, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη
                                                     κουζίνα, με σεβασμό στα προϊόντα, τις γεύσεις και τα
                                                     αρώματα της κρητικής γης. Kavros Apokoronou, Georgioupolis,
                                                     +30 28250 62550, anemosresort.com

        134   GREC14N   2018
   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139