Page 134 - GREC14N_CHQ_01
P. 134
Foodism | Restaurants
Salis
Glossitses
A different gastronomic idea at the old port, with biological
dishes, inspired tastes and beautiful view. The dishes are
strong reminders of the Cretan seafood tradition, with respect
and consideration of the modern dietary needs, redefining
the essence of Greek cosmopolitanism. Eμπνευσμένες
γαστρονομικές προτάσεις στο παλιό λιμάνι με ωραία θέα.
Το εστιατόριο κρατάει ζωντανό τον μεγάλο πλούτο της
θαλασσινής –κυρίως– κουζίνας, με τρόπο που γεφυρώνει
την κρητική οπτική και νότα με τις σύγχρονες διατροφικές
ανάγκες. 4 Akti Enoseos Str., +30 28210 59074
Gramvoussa Restaurant
At the Gramvousa peninsula, this restaurant strictly follows
the rules of the Cretan dietary customs. Using recipes that
are dated to the early 18th century and some of Crete’s
finest products, all of the menu’s ideas end up being
good old homemade traditional food. Στη χερσόνησο
της Γραμβούσας, το εστιατόριο υπηρετεί πιστά τους
κανόνες της κρητικής διατροφής. Με συνταγές που
χρονολογούνται στις αρχές του 18ου αιώνα και τα πιο αγνά
υλικά της κρητικής γης, όλες οι προτάσεις του καταλόγου
καταλήγουν σε καλό, σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό. 1
Emmanouil Deiktaki Str., Kaliviani, Kissamos, +30 28220 22707,
gramvousarestaurant.com
Kouzina e.p.e.
Mon.Εs Ηomemade tastes with a twist. Surrender to dishes like
chicken with molasses, gorgonzola burger, Chania-style borek
and “imam” eggplant casserole, all made by Despina, the
landlady. Σπιτικές προτάσεις με διαφορετική νότα από τα
χέρια της κυρίας Δέσποινας. 25 Daskalogianni Str.,
+30 28210 42391
Kritamon Wine Βar Restaurant
A new approach to gourmet dining and wine tasting. Its
menu is based on Cretan cuisine with creative influences and
on fresh products. Nέα προσέγγιση στο γκουρμέ φαγητό
και την οινογευσία. Το μενού του βασίζεται στην κρητική
κουζίνα, με δημιουργικές επιρροές, και στα φρέσκα τοπικά
προϊόντα. 38 Kondilaki Str., +30 28211 11427
Levantes
Creative Cretan cuisine that highlights the uniqueness of
Cretan food through the culinary creations by executive
chef Nikos Kamitsos, as he combines tradition and modern
cuisine in a way that respects the island’s products, tastes,
flavours and aromas. Δημιουργική κουζίνα που αναδεικνύει
τη μοναδικότητα της κρητικής διατροφής μέσα από τις
γαστρονομικές δημιουργίες του executive chef Νίκου
Καμίτσου, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη
κουζίνα, με σεβασμό στα προϊόντα, τις γεύσεις και τα
αρώματα της κρητικής γης. Kavros Apokoronou, Georgioupolis,
+30 28250 62550, anemosresort.com
134 GREC14N 2018