Page 97 - GREC14N_CHQ_02
P. 97
CHQQ
CH
Sfakianopita
Chochlioi
WHO IS WHO
Eva Parakentaki is a cook, presenter
of “Mama Mia”, a daily cook show on
a local Cretan channel (Nea Tileorassi
Kritis), a food blogger (evaintasteland.
com), a food lover and a food
writer, a fine living and fine dining
enthusiast, a Cretan nature lover and
λιμνούλες, καταρρακτάκια και η του καταπράσινο και ολάνθιστο. Το a proud ambassador of the Cretan
μυρωδιά του αντικριστού από τις χειμώνα, η ξυλόσομπα στο κέντρο gastronomic culture. She grew up
ταβέρνες να σου σπάει τη μύτη! του χώρου σού ζεσταίνει την καρδιά. in the family’s pastry house, she
Δροσιά και καλό φαγητό, όαση για +30 28330 61232 would study next to the bain marie on
an inox workstation surrounded
τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού, by the magic of chocolate, and she
ενώ το χειμώνα τα τζάκια και APSIDA would spend Christmas Eve sleeping
οι ξυλόσομπες δίνουν στο χώρο Once we reach the village of Yerakari, on powder sugar sacks, as the
αρώματα χωριού. we take our first stop at the coffee holiday rush would not allow
shop of Apsida. “Time for a shot of the family to be anywhere else.
GIDOSPITO tsikoudia”, as locals say. Any product Η Εύα Παρακεντάκη είναι μαγείρισσα,
παρουσιάστρια της καθημερινής
A coffee shop that also serves spirits that does not come from the village εκπομπής μαγειρικής «Mama Mia» στη
and finger food, at the impressive lake simply comes from small producers Νέα Τηλεόραση Κρήτης, food blogger,
of the River Dams. The menu simply of the greater area. Meat, vegetables, με το δικό της προσωπικό food blog
consists of the daily dish and cheeses bread and pastry, honey, cheese, wine, (evaintasteland.com), food lover και
from the greater Amari region, while raki, olives, wild greens, all straight food writer, κυνηγός της χαράς
και του ευ ζην, ερωτευμένη με την
the balcony at Gidospito is filled with from the rich soil of the Amari region! κρητική φύση, τροφοσυλλέκτρια και
flowers. Winters are also warm and Φτάνοντας στο χωριό Γερακάρι, παθιασμένη συνεχίστρια της κρητικής
cozy here, when the fireplace and the πρώτη στάση στο καφενείο της γαστρονομικής κουλτούρας. Μεγάλω-
wood stove in the center of the small Αψίδας. Ό,τι δεν παράγουν μόνοι σε στο ζαχαροπλαστείο της οικογένει-
room with the wooden windows τους το προμηθεύονται από ας, διάβαζε δίπλα στο μπεν μαρί
warms guests’ hearts. Καφενείο- τοπικούς μικροπαραγωγούς. με τη μυρωδιά της σοκολάτας να την
ξελιγώνει πάνω σε έναν inox πάγκο
ρακάδικο στη λίμνη του Φράγματος Κρεατικά, λαχανικά, αρτοποιήματα, και κοιμόταν τα Χριστούγεννα στα
των Ποταμών. Μεζές ό,τι βγάλει το μέλι, τυριά, κρασί, ρακή, ελιές, σακιά από ζάχαρη άχνη, γιατί τέτοια
τσικάλι, τυριά από την περιοχή της αγριόχορτα, όλα από την εποχή δεν προλάβαιναν να πάνε σπίτι.
επαρχίας Αμαρίου και το μπαλκόνι αμαριώτικη γη!
97