Page 97 - GREC14N_CHQ_02
P. 97

CHQQ
                                                                                        CH


         Sfakianopita















                            Chochlioi








                                                                            WHO IS WHO

                                                                       Eva Parakentaki is a cook, presenter
                                                                       of “Mama Mia”, a daily cook show on
                                                                       a local Cretan channel (Nea Tileorassi
                                                                      Kritis), a food blogger (evaintasteland.
                                                                         com), a food lover and a food
                                                                       writer, a fine living and fine dining
                                                                       enthusiast, a Cretan nature lover and
        λιμνούλες, καταρρακτάκια και η   του καταπράσινο και ολάνθιστο. Το   a proud ambassador of the Cretan
        μυρωδιά του αντικριστού από τις   χειμώνα, η ξυλόσομπα στο κέντρο   gastronomic culture. She grew up
        ταβέρνες να σου σπάει τη μύτη!   του χώρου σού ζεσταίνει την καρδιά.   in the family’s pastry house, she
        Δροσιά και καλό φαγητό, όαση για   +30 28330 61232            would study next to the bain marie on
                                                                        an inox workstation surrounded
        τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού,                             by the magic of chocolate, and she
        ενώ το χειμώνα τα τζάκια και   APSIDA                          would spend Christmas Eve sleeping
        οι ξυλόσομπες δίνουν στο χώρο   Once we reach the village of Yerakari,   on powder sugar sacks, as the
        αρώματα χωριού.             we take our first stop at the coffee   holiday rush would not allow
                                    shop of Apsida. “Time for a shot of   the family to be anywhere else.
        GIDOSPITO                   tsikoudia”, as locals say. Any product   Η Εύα Παρακεντάκη είναι μαγείρισσα,
                                                                        παρουσιάστρια της καθημερινής
        A coffee shop that also serves spirits   that does not come from the village   εκπομπής μαγειρικής «Mama Mia» στη
        and finger food, at the impressive lake   simply comes from small producers   Νέα Τηλεόραση Κρήτης, food blogger,
        of the River Dams. The menu simply   of the greater area. Meat, vegetables,   με το δικό της προσωπικό food blog
        consists of the daily dish and cheeses   bread and pastry, honey, cheese, wine,   (evaintasteland.com), food lover και
        from the greater Amari region, while   raki, olives, wild greens, all straight   food writer, κυνηγός της χαράς
                                                                        και του ευ ζην, ερωτευμένη με την
        the balcony at Gidospito is filled with   from the rich soil of the Amari region!   κρητική φύση, τροφοσυλλέκτρια και
        flowers. Winters are also warm and   Φτάνοντας στο χωριό Γερακάρι,   παθιασμένη συνεχίστρια της κρητικής
        cozy here, when the fireplace and the   πρώτη στάση στο καφενείο της   γαστρονομικής κουλτούρας. Μεγάλω-
        wood stove in the center of the small   Αψίδας. Ό,τι δεν παράγουν μόνοι   σε στο ζαχαροπλαστείο της οικογένει-
        room with the wooden windows   τους το προμηθεύονται από        ας, διάβαζε δίπλα στο μπεν μαρί
        warms guests’ hearts. Καφενείο-  τοπικούς μικροπαραγωγούς.     με τη μυρωδιά της σοκολάτας να την
                                                                       ξελιγώνει πάνω σε έναν inox πάγκο
        ρακάδικο στη λίμνη του Φράγματος   Κρεατικά, λαχανικά, αρτοποιήματα,   και κοιμόταν τα Χριστούγεννα στα
        των Ποταμών. Μεζές ό,τι βγάλει το   μέλι, τυριά, κρασί, ρακή, ελιές,   σακιά από ζάχαρη άχνη, γιατί τέτοια
        τσικάλι, τυριά από την περιοχή της   αγριόχορτα, όλα από την   εποχή δεν προλάβαιναν να πάνε σπίτι.
        επαρχίας Αμαρίου και το μπαλκόνι   αμαριώτικη γη!

                                                                                              97
   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102