Page 84 - CHQ_03
P. 84

The insiders | Q&A

                                                                                   Gramvoussa





























        Ginger Concept


        Cretan cuisine and the local gastronomy, carrying away the   Oinopoieio
        banqueters to a journey filled with delicious feelings. Opens   In a Venetian mansion that was built in 1618, this traditional
        again in March. Στο ισόγειο του ξενοδοχείου Monastery Estate   tavern offers perfectly cooked Cretan dishes and local
        Venetian Harbor, το εστιατόριο αποτίει φόρο τιμής στην   gastronomy specialties. Here is where you can taste the famous
        κρητική κουζίνα και την τοπική γαστρονομία, παρασύροντας   kreatotourta, the meat pie of Chania, as well as lamb cooked
        τους συνδαιτυμόνες σε ένα ταξίδι γευστικών συναισθημάτων.   with stamnagathi leaves, snail casserole in tomato sauce,
        Ανοίγει ξανά το Μάρτιο. Parodos 4i Kallinikou Sarpaki 40,   stuffed zucchini buds and, of course, fine quality raki on the
        Chania, +30 2821 0 52184, monasteryestate.com  side. Σε ένα βενετσιάνικο κτίριο του 1618, το παραδοσιακό
                                                     μαγειρείο προσφέρει καλομαγειρεμένους κρητικούς μεζέδες
        Mple                                         και σπεσιαλιτέ της κρητικής γαστρονομίας. Δοκιμάστε
        This is an all-day destination literally located on the sea shore   χανιώτικη κρεατότουρτα, αρνάκι με σταμναγκάθι, κοχλιούς
        and it is recently renovated. Homemade stews, Cretan starters   μπουρμπουριστούς, κολοκυθοανθούς και εκλεκτή ρακή.
        and finger food as well as many classics create a menu that   46 Chatzimichali Ntaliani, Chania Town, +30 28210 59204
        ranges from rib-eye steaks to shrimps in kandayif pastry and
        cuttlefish ink risotto. Προορισμός για κάθε στιγμή της   Pallas Bar Restaurant
        ημέρας, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, και πρόσφατα   In a renovated neoclassical house of the 1830s, located in one
        ανακαινισμένο. Mαγειρευτό φαγητό, κρητικοί μεζέδες   of the city’s most beautiful areas, Pallas stands out with its
        και αγαπημένες γεύσεις, σε έναν πλήρη κατάλογο που   special atmosphere, soft couches, wooden tables and bars. The
        περιλαμβάνει από rib-eye steak μέχρι γαρίδες κανταΐφι και   heart of its kitchen is based on fresh Cretan products as well as
        ριζότο με μελάνι σουπιάς. 142 Eleftheriou Venizelou Str.,    a fine selection of Italian tastes. Στο αναπαλαιωμένο κτίριο του
        +30 28210 59198, mplerestaurant.com          1830, με θέα τη θάλασσα, το Παλλάς ξεχωρίζει με ιδιαίτερη
                                                     ατμόσφαιρα, μαλακούς καναπέδες, ξύλινα τραπέζια και
        O Gero Tsegas                                μπαρ. Στην καρδιά της κουζίνας πρωταγωνιστούν οι
        Open all-year round, this restaurant offers view to the   φρέσκες, κρητικές πρώτες ύλες και εκλεκτά προϊόντα από
        picturesque port and serves top quality fresh seafood and fish   την Ιταλία. 15 Akti Tompazi, +30 28210 45688, pallaschania.gr
        straight from the fish boats. Ανοιχτό όλο το χρόνο, προσφέρει
        θέα στο γραφικό ψαρολίμανο και σερβίρει εκλεκτά, φρέσκα   Pixida
        θαλασσινά και ψάρια που βγάζουν τα καΐκια καθημερινά.   On Kissamos bay, by the sea, the visitor is guided to a savory
        Limni Kissamou, Vathi Chanion, +30 28220 22195   paradise, where simplicity is uniquely combined with

        84   GREC14N   2018-19
   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89