Page 123 - GREC14N_CHQ_04
P. 123

CHQ


                                                                                  “I’M INSPIRED
                                                                                  BY THE
                                                                                  NATURE
                                                                                  OF THE
                                                                                  ISLAND AND
                                                                                  THE RARE
                                                                                  INGREDIENTS
                                                                                  I COLLECT
                                                                                  FROM THE
                                                                                  CRETAN
                                                                                  LAND”
                                                                                  «ΜΕ ΕΜΠΝΕΕΙ
                                                                                  Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ
                                                                                  ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ
                                                                                  ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ
                                                                                  ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ
                                                                                  ΜΑΖΕΥΩ
                                                                                  ΑΠΟ ΤΗΝ
                                                                                  ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ»

























                               YIANNIS TSIVOURAKIS
                 Corporate executive chef at EM Resorts, Minoa Palace Resort & Euphoria Resort
        A keen supporter of traditional Cretan cuisine, who has distinguished its richness and long tradition early on. His dishes
        are characterized by a sense of simplicity, combined with his flavourful experiences from his journeys around the world,
        from nature and the unique food products of Crete. The talented chef focuses on organic ingredients and considers
        agourelaio (i.e. olive oil from unripe olives) to be the quintessence of the flavourful and aromatic sensation of Crete. To
        his view, the city of Chania is synonymous to culture, hospitality, tradition and natural beauty. Ένθερμος υποστηρικτής
        της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, διέκρινε από νωρίς τον πλούτο και τη μακρόχρονη παράδοσή της. Τα πιάτα
        του χαρακτηρίζονται από αγάπη για την απλότητα, συνδυασμένη με τις γευστικές εμπειρίες του από τα ταξίδια του
        στον κόσμο, τη φύση και τα σπάνια υλικά της Κρήτης. Ο ταλαντούχος σεφ  δίνει έμφαση στα οργανικά προϊόντα και
        θεωρεί γευστική και αρωματική πεμπτουσία του νησιού το αγουρέλαιο. Για εκείνον τα Χανιά σημαίνουν πολιτισμός,
                               φιλοξενία, παράδοση και φυσική ομορφιά.

                                                                                             123
   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128