Page 123 - GREC14N_CHQ_04
P. 123
CHQ
“I’M INSPIRED
BY THE
NATURE
OF THE
ISLAND AND
THE RARE
INGREDIENTS
I COLLECT
FROM THE
CRETAN
LAND”
«ΜΕ ΕΜΠΝΕΕΙ
Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ
ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ
ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ
ΜΑΖΕΥΩ
ΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ»
YIANNIS TSIVOURAKIS
Corporate executive chef at EM Resorts, Minoa Palace Resort & Euphoria Resort
A keen supporter of traditional Cretan cuisine, who has distinguished its richness and long tradition early on. His dishes
are characterized by a sense of simplicity, combined with his flavourful experiences from his journeys around the world,
from nature and the unique food products of Crete. The talented chef focuses on organic ingredients and considers
agourelaio (i.e. olive oil from unripe olives) to be the quintessence of the flavourful and aromatic sensation of Crete. To
his view, the city of Chania is synonymous to culture, hospitality, tradition and natural beauty. Ένθερμος υποστηρικτής
της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, διέκρινε από νωρίς τον πλούτο και τη μακρόχρονη παράδοσή της. Τα πιάτα
του χαρακτηρίζονται από αγάπη για την απλότητα, συνδυασμένη με τις γευστικές εμπειρίες του από τα ταξίδια του
στον κόσμο, τη φύση και τα σπάνια υλικά της Κρήτης. Ο ταλαντούχος σεφ δίνει έμφαση στα οργανικά προϊόντα και
θεωρεί γευστική και αρωματική πεμπτουσία του νησιού το αγουρέλαιο. Για εκείνον τα Χανιά σημαίνουν πολιτισμός,
φιλοξενία, παράδοση και φυσική ομορφιά.
123